
Gillar du mjuk pepparkaka och saffran är detta rulltårtan för dig!
Ingredienser
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda (nejlika, kanel, ingefära)
Fyllning:
500 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj (eller keso plus vaniljsocker)
1 påse saffran, 0,5 g
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Rör ihop kvarg och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5 – 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär i bitar före servering. .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar