onsdag 24 mars 2010

Limoncello! Som sol direkt på flaska!


När jag skrev om citroner, så kom jag att tänka på
den underbara citronlikören som jag fick receptet
på när jag bodde i Italien,av min goda väninna Noemi från Taormina på Sicilien. Mmmm! Det skall vara fina färska citroner och väl borstade innan man
sätter igång. Skala citronerna. Endast det gula skalet. Inget av det
vita bittra skalet. Och låt dem stå minst 2 veckor i spriten.

1 liter alkohol 90%
20 citroner
Efter 15 dagar gör en sockerlag på 1.2 liter vatten och 400 till 600 gram socker
(beroende på hur söt du vill ha likören) Koka upp och låt kallna. Filtrera alkoholen
med citronskalen i en gasväv eller fin sil och häll upp på flaskor. Låt stå en månad.
Ja, jag vet att det är svårt att låta bli att smaka,
men det är värt det!!

Har man inte tillgång till 90% sprit kan man göra
likören på Vodka och då blir receptet följande:
Ingredienser

10 st ekologiska citroner
5 dl sockerlag (2 delar socker, 1 del vatten)
750 ml vodka

Lägg flaskorna i frysen och njut ett litet glas
efter middagen! Här kan du se hur man gör:

Limoncellorecept

2 kommentarer:

Agneta sa...

Ojojoj, det låter härligt och farligt! Tack för recepten!
Jag längtar till Italien, till Italiens sköna land, där små citroner gula, de växa uppå strand,
där näktergalar drilla allt uti dalen stilla,
och snäckorna så röda, de lysa uppå sand.

Ulrica sa...

Jag har en flaska liggandes i frysen, fast nu var det ett tag sedan jag kände mig sugen på en iskall citronlikör. Det ryktas dock om att temperaturen kommer att gå över 10 grader i helgen. Fast med regn naturligtvis.
Jag kommer och sminkar dig i Spanien, Maina!
Kram
Ulrica

P.S. Alva kommer ihåg vem du är när vi tittar på korten från i julas! Du måste ha gjort ett gott intryck!

Summa sidvisningar