fredag 5 mars 2010

DAGS FÖR CALÇOTS!! SOTSVARTA LÖKAR.
Ett härligt gäng på 17 personer drog på “calçotslunch” uppåt bergen vid Valls.Vi åkte till Calçotadornas tempel "Cal Ganxo" i Masmolets, några kilometer utanför Valls. Det är en gammal 1600-talsgård med en oljepress mitt inne i matsalen.
En underbar dag med sol och blommande mandelträd hela vägen till Cal Ganxo . Det var som att köra genom ett rosavitt moln av blommor.Här ser vi bl.a. Lillemor, Gunilla H, och Maina hugga in på läckerheterna.

Så var det dags igen att äta de sotsvarta grillade lökarna "calçots" med romescosås som man också kunde doppa det NYBAKADE bondbrödet i.

Anette och Bibi kan konsten!


Kristina och Gunilla i de djupa "källarvalven"
Jan, Eva E, Britt-Marie, Eva S, Margaretha, Conchita och Bernt låter sig väl smaka.

Allt nedskjöljt med mustigt rött vin i "porró" för de som klarar av vinkarafferna med pip!! Därefter härliga grillade köttbitar, vin, cava och crema catalana och mycket prat och skratt.


Britt-Marie, Eva S, Margaretha och Frank ser glada ut!


Kristina, Gunilla, Mille, Cornelia och Lillemor prövar på!

För några var det första gången de atackerade dessa svartbrända tingestar. Men med haklappar och lite tålamod blev alla lökarna uppätna.

Mätta, glada och nöjda åkte vi hem genom de blommande mandelträdsfälten, mimosan och den gula ginsten och kom överens om att nästa år ses vi här igen!
3 kommentarer:

Peter sa...

Sotiga lökar smakade gott om jag inte minns fel.
Och våra träd är oxå vita så här års! ;)

Agneta sa...

Härligt att se hur ni njuter av dessa läckerheter! Det vattnas i munnen men Sushi är inte heller dumt. AM

Maina sa...

WOW! två kommentarer, så kul! Ja, jag vet att ni har vita träd oxå Peter, men jag är inte avundsjuk i alla fall. Dock är jag lite avundsjuk på sushin....Mmmm så gott :)

Summa sidvisningar