tisdag 2 november 2010

Resa till MARBELLA & MAROCKO. Del 1Torsdagen den 30 september äntrade vi snabbtåget AVE (Alta Velocidad) vid Tarragonas station. Anette, Kristina och jag. I kupén satt redan Gunilla och väntade på oss. Hon började resan i Barcelona. Snabbtåget har satt rekord på 574 km /timmen, men vi nöjde oss med omkring 250-300 km/timmen. Det räckte!


Vi kände oss som skolflickor på utflykt och pratadet 5 timmar utan uppehåll till vi anlände till Malaga.

Där hoppade i en taxi som tog oss till Marbella och Hotel Finlandia. Då hade vi endast några minuter på oss att göra oss i ordning för välkomstdrink på Hotel El Fuerte och buss till ”Spansk afton”. Marbella Sweorna var klädda i flamencoklänningar och var helt fantastiska.


Här ses en tjusig representant för Marbella:Sydafrikas Marie, Telemarks Ulrika och Irlands Erika träffades.

Det är ju just detta som är så roligt. Att träffas och prata med alla goda väninnor. Reser man med SWEA får man kontakter över hela världen!

Från Barcelona var vi 5 Sweor. AO Margaretha Bernsten Persson, Anette Junggren, Kristina Mäcs, Gunilla Häll och jag:Till höger ses VEMAs elegana ordförande Monica Haglund och Anette en pratstund.SWEA Marbella med AO Rose-Marie längst till vänster.
VILKA TJEJER!! De hade ordnat ett VEMA som sent kommer att glömmas.
TACK MARBELLA!!Sedan bar det iväg till restaurang Gamonal i San Pedro på en hejdundrande spansk afton med spansk dans och god mat.

Nästa dag, fredag 1 oktober, åkte vi i ottan på utflykt till Malaga med en mycket bra guide som hette Birgitta. Vi fick se den intressanta staden och vackra katedralen, och naturligtvis Picassomuséet.Katedralen La Santa Iglesia Catedral Basílica de la EncarnaciónAnette gjorde sig bekant med Picasso själv!Till salu, står det ovanför Gunilla & Kristina!! Dom satt och väntade länge där...’

Annars var vi på barrunda och köpte spanska förkläden som naturligtvis måste provas på hotellrummet!!
Håhå jaja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...


Äntligen fick jag ett gott glas rödvin!!Nästa dag, lördag den 2 oktober, var det Regionmöte med lunch och kaffepauser. Hoppas att alla Sweor någon gång kunde få tillfälle att vara med på ett regionmöte. Man lär sig så mycket och får ett helt annat sätt att se på SWEA!!

På kvällen blev det festmiddag på La Meridiana. Och vilken fest! T.o.m. Rod Stewart dök upp!
WOW! Det var en fest som heter duga!!

Morgonen därpå söndag 3 oktober, skulle vi tidigt upp för utflykt till Gibraltar. Det är rätt otroligt att åka in i detta brittiska territorium. Engelska är det officiella språket och vi fick naturligtvis ha med oss pass för att komma in. Väl på andra sidan väntade en liten minibuss på oss med en inhemsk guide och chafför, Sergio.Upp på Gibraltars höga klippa åkte vi och fick förutom en vidunderlig utsikt också gå in Cueva de San Miguel, en fantastisk grotta med stalaktiter och stalagmiter. Och självklart fick vi träffa de berömda aporna (makaker). Winston Churcill sa följande: ”Så länge vi har aporna kvar på Gibraltar, kommer klippan att tillhöra Storbrittanien”. Vad han nu menade med det...?

Smile Anette!

Man fick vara försiktig. De kan bitas och stjäl gärna påsar etc.!!
Anette vågade sig inte riktigt ända fram till denna imponerande herre..

Det gäller att hålla sig fast!

Vi tog adjö av Gibraltar efter en rundtur i taxfree-affärerna och hemresan gick via vacker natur upp till byn Casares där vi drack kaffe. En ”carajillo” - kaffekask!
Kristina pövar på..


Guiden Magdalena och chaffören tog vanlig kaffe med lite mjölk ”cortado”.


Den lilla byn Casares klättrade uppför berget och några av oss begav sig upp en bit för att ta bilder.Under trädet för kaffepaus

MorgonpromenadTittut!

Tänk att bo högst där uppe!


Trötta och nöjda efter en lång dag med mycket gående återvände vi till Marbella och vårt hotell. Somliga hade inte ”ont om fötter” p.g.a. bekväma sandaler!


När vi kom hem var det bara att sätta gång och packa för dagen efter på måndag den 4 oktober började äventyrsresan till Marocko.

Men först kopplade vi av en stund. Gunilla med en bok av Bodil Malmsten.


Sen försökte vi få ner allting som låg på sängarna i våra resväskor. Det där med packning är en hel konst...Slut på kapitel 1. Nästa kapitel kommer att handla om Marocko.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för härligt resebrev.Väntar på nästa med spänning.
Kramar och hälsningar till de glada 5 från Barcelona från Marie-Anne i Oslo

Agneta sa...

Trevligt skrivet! Jag kände att jag var med på denna resa! Nog är det otroligt fantastiskt med SWEA!?
tycker iaf. en aktiv Swea i Tokyo

Lena sa...

Mycket trevlig reseberättelse och vackra bilder. Jag är glad att jag var med på middagarna i San Pedro o Marbella. Kul att träffas igen det var ett tag sedan... Hälsningar Lena

Summa sidvisningar