söndag 27 november 2011

Julmarknad med SWEA i Barcelona!!

Oj, vilken dag! Solen sken och fåglarna kvittrade och det verkade mer som en vårdag än dagen före första advent och julmarknad på Skandinaviska Klubben. Men så fort man tog sig upp för trapporna så slog en doft av glögg, saffran och pepparkakor emot oss. Mycket folk och mycket fint och frestande att köpa.

SWEAs julbord var fyllt av godsaker och det vattnades i munnen bara att titta på det som  SWEAs pysselgrupp med Gunilla Häll i spetsen åstadkommit. Många roliga julgranssaker och smått och gott fanns också att handla."KOM OCH KÖP" ropade Margaretha, Maina och Gunilla. "Allting gjort med smör och kärlek" lade Margaretha till för säkerhets skull. Och köptes gjordes det så det stod härliga till!!Swean Barbara Taube sålde också sin egenhändigt illustrerade bok "Två feta taxar i Skene och andra limerickar" samt tavlor med illustrtioner.Här ser vi några kunder:
Gunilla i försäljartagen!

SWEA Barcelonas ordförande Margaretha Bernsten Persson, Anna Krossling och Kristina Mäcs såg så här glada ut:

Vid 15-tiden vandrade vi kånkande på kassar med hembakt bröd, kakor, godis, lussekatter och ljus och julgransprydnader m.m. några kvarter ner till den svenska restaurangen Pappa SvenDe hade preparerat ett överdådigt svenskt julbord till SWEAs sista månadslunch för året!!


Vi var femton stycken som lät oss väl smaka. Vi började med sill, hembakt bröd, ost, leverpastej, lax ägg och räkor m.m. till och med kräftor fanns uppdukat på buffébordet. Sedan följde skinka, Janssons, revbensspjäll, köttbullar bara för att nämna något av överdådet.

Till efterrätt bjöds på mandelmusslor med vispad grädde och hjortronsylt, knäck, tryffel, kola, ris a la Malta, samt goda ostar. Allt sköldes ner med öl, snaps och julmust ackompanjerade av glada snapsvisor såklart.Vi hade också en visserligen tidig men dock Lucia i Lars...:

SKÅL!! 

Anette och Annika sjöng också mycket vackert!


Lunchen avslutades vid halvsextiden efter en lång och mycket trevlig dag med glada vänner och vad vi gjorde sedan är en helt annan historia!!

Inga kommentarer:

Summa sidvisningar