tisdag 30 augusti 2011

Kyckling, rosmarin, pasta, pesto och sallad! Riktig Medelhavsmat!

Nu i värmen äter vi mycket sallad och det här är en av favoriterna. Jag använder gärna de färska orter jag har i trädgården som rosmarin och basilika. Riktig smalmat dessutom!

Per person beräknar jag:

1 kycklingfilé, salt, rosmarin, 35 g okokt valfri pasta, 1 tsk röd pesto (om du inte gör din egen pesto finns det många färdiga att välja på), valfria grönsaker så som: isbergssallad, bladspenat, röd paprika, gurka, majs, tomat, salladslök och mm.
Gör så här:


Börja med att skära kycklingfilén i lagom stora bitar. Fräs det i lite matfett och krydda med salt och lite färsk eller torkad rosmarin, och låt kycklingen blir genomstekt långsamt. Koka upp lättsaltat vatten och koka pastan enligt förpackningens anvisningar, passa tiden så att du får en pasta som är al dente, det är inget skoj alls när den är överkokt. Skär under tiden dina grönsaker och lägg upp fint på tallrik. Häll av vattnet när pastan har kokat färdigt och blanda direkt ner den röda peston väl. Strö kycklingen och pastan över grönsakerna och hugg i! Den här salladen är god både varm och kall och perfekt till picnic eller matlåda!
Inga kommentarer:

Summa sidvisningar